Veelgestelde vragen

Na het plaatsen van de bestelling sturen wij een zakje toe met uitleg, de as of haarlok mag hierin naar ons toegestuurd worden. Wij hebben per sieraad slechts een theelepeltje as (liefst van wisselende structuur) nodig of een minimaal plukje haar. Wat niet gebruikt wordt voor het sieraad komt met de bestelling weer mee terug. 

Wij adviseren om de as of haarlok middels een brievenbuszending met track&trace te versturen naar ons.

Wij hebben geen fysieke winkel maar wel een ontvangstruimte waar je natuurlijk van harte welkom bent om een afspraak te maken om de wensen te bespreken. 

Onze zilveren sieraden kunnen met de loop van de tijd wat verkleuren, dit proces heet oxidatie en dit hoort bij zilveren sieraden. Bij normaal dragen volgens de voorschriften zal dat minimaal zijn. We hebben hier doekjes voor om de sieraden te onderhouden en ook zilverdip om de oxidatie direct weer te verwijderen.

In een enkel geval zal door de zuurgraad van de huid het sieraad sneller oxideren, in dat geval kan het zilveren sieraad gerhodineerd worden.

Draag de sieraden bij voorkeur alleen overdag, met slapen zweet je namelijk meer en deze zuurgraad kan de sieraden laten verkleuren of dof maken. Ook met sporten of wanneer de sieraden met water in aanraking kunnen komen is het beter om de sieraden af te doen.

Onze gouden sieraden verkleuren niet, wij verkopen enkel sieraden van geheel goud. Vergulde sieraden (dus met alleen een dun goudlaagje) kunnen vrij snel verkleuren, daarom verkopen wij verkopen die niet.

De hars kan prima tegen water. 


Toch adviseren wij wel om sieraden met hars, maar eigenlijk alle sieraden af te doen wanneer ze in contact met water (waardoor zweet of chemische stoffen) kunnen komen. Dit kan namelijk met de tijd de glans of kleur aantasten van het sieraad.

Wij kunnen veel verschillende herinneringen verwerken in een sieraad. Bijv. as, een haarlokje, stof, weefsel, tandjes, zand, bloemblaadjes. Maar ook een vingerafdruk, hand-, voet- of pootafdruk, een tekening, hartslag, (eigen geschreven) tekst, een foto of een echo.

Wij hebben speciale setjes om zelf mooie afdrukken mee te maken. Deze zijn te bestellen bij “diversen”. Mocht er haast bij geboden zijn i.vm. een overlijden en onze setjes kunnen niet meer op tijd bezorgd worden, dan kan een uitvaartondernemer vaak helpen met het maken van een afdruk. Wil je van ons tips ontvangen of dat wij meekijken of een afdruk goed bruikbaar is? Stuur gerust een berichtje.